10x onmisbare items voor op reis

Het is voor velen een herkenbaar fenomeen dat iedere reis terug lijkt te keren. Je krijgt je kofferset nauwelijks dicht, de rits van jouw rearbag lijkt op springen te staan en het dicht rollen van de roltas gaat niet zonder slag of stoot. Bagageruimte is er meer dan genoeg, maar wanneer je 2-4 keer zoveel meeneemt dan dat je daadwerkelijk gebruikt dan wordt zelfs de laadruimte van een Volkswagen Caddy al snel overvol.    

Er bestaat het de helft van de helft principe om jouw bagage hoeveelheid drastisch uit te dunnen. Een principe dat jouw angst dat je iets belangrijks vergeten bent kan doen opborrelen. Nergens voor nodig. Naar mijn mening zijn maar enkele items écht belangrijk, en de 10 meest onmisbare items, deel ik in dit blog met jou!  

Regenkleding

Hoewel het vanzelfsprekend lijkt, is het iets wat maar al te vaak wordt vergeten. Niets is vervelender dan op reis gaan waarbij je na een hoosbui volledig doorweekt bent, en je je de volgende dag weer in dezelfde nog natte kleding moet hijsen. Regenkleding kan dit stukje leed voorkomen zodat jouw reis niet daadwerkelijk in het water hoeft te vallen.  

Banden reparatieset

Tijdens een reis moet je op alles voorbereid zijn, of je nu een weekendje naar Luxemburg gaat, of een reis maakt naar de Noordkaap, een lekke band kun je overal oplopen. Met een banden reparatieset zorg je ervoor dat een lekke band niet direct roet in het eten gooit wat jouw reisplanning betreft en ben je in de meeste gevallen snel weer op weg.   

Gereedschapset 

Hoewel je natuurlijk altijd hoopt dat het jou niet overkomt, kan het altijd gebeuren dat je met pech langs de weg komt te staan. Om ervoor te zorgen dat dit niet al te veel invloed heeft op jouw vakantie is het raadzaam om altijd een gereedschapset mee te nemen. Hiermee kunnen ter plekke kleine reparaties uitgevoerd worden en kun je hopelijk jouw reis snel vervolgen. Ben je niet technisch aangelegd? Ook dan is het raadzaam om toch een gereedschapset mee te nemen. In geval van pech kunnen behulpzame voorbijgangers die technisch onderlegt zijn jou met het juiste gereedschap wellicht weer op weg helpen.  

Duct tape & Tyraps 

Duct tape & Tyraps zijn absoluut onmisbaar tijdens een motortrip. Simpelweg omdat je hiermee vrijwel alles kunt fixen! Gaat je tentje kapot? Duct tape! Zit er een kuipdeel een stukje los, Duct tape! Heb je problemen met jouw kampeerstoeltje? Duct tape! Hoewel het over het algemeen de noodoplossing vormt, helpen Duct tape en tyraps jou altijd weer op weg. 

Anti-insect spray + tekentang

Tijdens jouw motortrip geniet je van de meest mooie plekjes in de ongerepte natuur. Hoewel deze natuur vooral heel veel moois met zich meebrengt, kunnen insecten voor wat ongemak zorgen. Met de juiste Anti-insect spray is dit verledentijd. Muggen, teken en andere insecten houden afstand en mocht jouw anti-insect spray na een aantal uren de werking verliezen waardoor je toch een tekenbeet oploopt, dan ben je met een tekentang binnen no time op de juiste manier verlost van jouw ongenode gast.  

EHBO-set

Hoewel je er liever niet over nadenkt zit een ongeluk in een klein hoekje. Het meenemen van een EHBO-set is slechts een kleine voorbereiding maar kan wel degelijk het verschil maken. Niet alleen wanneer je jezelf in een benarde situaties begeeft, maar ook wanneer je getuigen bent van bijvoorbeeld een ongeval. Zorg dan ook, dat je deze tijdens jouw reis, altijd voor het grijpen hebt.    

Opvouwbare rugzak

Het is iets waar vele niet aan denken, maar het is o zo handig! Tijdens het motorrijden is het dragen van een rugzak iets dat ik altijd probeer te vermijden. Wanneer je een korte stop maakt en de motor onbeheerd achterlaat is het wel zo fijn dat je de meest waardevolle spullen mee kunt nemen. De opvouwbare rugzak is dan ideaal! Het neemt onderweg immers vrijwel geen ruimte in, maar biedt op momenten als deze genoeg ruimte voor het veilig opbergen van jouw waardevolle spullen.  

Maak je een uitstapje zonder jouw motor of ga je te voet boodschappen doen bij een supermarkt bij jou in de buurt? Ook dan is deze rugzak zeer praktisch. 

USB-aansluiting/wireless charger op jouw motor 

Met een navigatie, flitsmeister, zoekmachine, pinpas en camera in 1, is een telefoon tijdens een reis tegenwoordig onmisbaar. Waar het voorheen ging om bereikbaarheid is dit in de huidige tijd slechts een bijzaak geworden. Zonder telefoon wordt het navigeren naar jouw reisbestemming bijvoorbeeld een mission impossible en voor je het weet ligt de deurmat vol met paarse enveloppen. Het is daarom van groot belang dat de batterij van jouw telefoon voldoende opgeladen blijft. Door jouw motor van een USB-aansluiting of telefoonhouder met Wireless charger te voorzien ben je ervan verzekerd dat je niet zonder telefoon komt te zitten. Kies je voor een USB-aansluiting dan kun je naast jouw telefoon afwisselend ook andere items opladen zoals een powerbank of Go Pro batterijen.  

Powerbank

Door een powerbank mee te nemen heb je altijd stroom bij de hand. Ga je wildkamperen, overnacht je op een camping zonder stroompunten of heb je geen zin om een verlengsnoer en een campingstekker mee te slepen? Laad dan je powerbank op tijdens het rijden via een USB-lader op de motor, zodat je ook in de avonduren op de camping van genoeg stroom bent voorzien. 

Verblijf je langer op de camping en laat je de motor enkele dagen staan? In dat geval is een Solar panel wellicht iets voor jou! Hiermee kun je jouw powerbank en andere apparaten opladen met behulp van zonne-energie. Zo ben je niet meer afhankelijk van de kilometers die je maakt, maar is het kleinste zonnestraaltje voldoende om jouw apparaten van energie te voorzien. 

Kaartspel 

Iets waar je wellicht niet aan denkt, maar wat op avonden op de camping voor wat vermaak kan zorgen. Een kaartspel neemt vrijwel geen ruimte in en je kunt er tal van spellen mee spelen. Serveer er een hapje en drankje bij en jouw avond is compleet.  

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *